Naša domačija stoji ob robu Stare Fužine. Do Bohinjskega jezera je le kilometer in pol (kar pomeni približno 20 minut hoje). Lokacija vam omogoča pestro izbirno športnih aktivnosti v vseh letnih časih (pohodništvo, kolesarjenje, vodni športi, ribolov in muharjenje, paragliding, tek na smučeh, smučanje in drsanje...). Klikni na gumb in si rezerviraj katero od aktivnosti v Julijskih Alpah.

Zajtrki pri nas, ostali obroki pri "sosedu":

V Stari Fužini imate kar nekaj možnosti za kulinarična doživetja:

Vse informacije o Bohinju (prometna ureditev, aktivnosti in zamenitosti, aktualne informacije in ostale koristne vsebine so na voljo na povezavah:

Pohodništvo v Bohinju

Za krajše (poldnevne) sprehode vam priporočamo sprehod do Bohinjskega jezera (1,5 km) ter obisk korit Mostnice in doline Voje. Med nepozabna doživetja boste zapisali tudi obisk mogočnega slapa Savica, spektakularne razglede na Voglu ali umirjeno in vožnjo s panoramsko ladjo po Bohinjskem jezeru.

Ljubiteljem lepih pogledov priporočamo krajše pohode na bližnje razglednike Peč, Vogar, Studor ali Rudnico ali nekoliko daljši vzpon na Pršivec, balkon Bohinja. Za daljše podvige priporočamo obisk Bohinjskih gora in seveda na pohod na najvišjo slovensko goro Triglav (2864m).

Pot Juliana Trail pa vodi praktično mimo hiše :-D

Kolesarjenje v Bohinju

Kolesarska pot Bohinj poteka le 50 m od naše hiše. Sobe Pekovec v Bohinju so zato fantastično izhodišče za vse ljubitelje pedaliranja. Od glavne ceste odmaknjena asfaltirana pot poteka do Srednje vasi (ob reki Ribnici), do Ribčevega Laza (ob reki Mostnici) in naprej do Bohinjske Bistrice (ob reki Savi Bohinjki).

Zima v Bohinju

Iz sobe na tekaške smuči? Ni problema, če snežne razmere to dopuščajo. Zgolj 50 metrov od sob Pekovec je vstopna točka na sistem tekaških prog po Zgornji bohinjski dolini.

Za našo hišo je hribček, ki je primeren za sankanje družin z manjšimi otroci. Najbližje smučišče je Športni center Senožeta v Srednji vasi (3 km). Visokogorski smučarski center Vogel z izjemnimi razgledi in naravnim snegom je od nas oddaljen 6 km, v smučarski sezoni pa vam omogočamo BREZPLAČNI SKI BUS.

Zima v Bohinju vam postreže tudi z drugimi doživetji za pestrejši oddih: krpljanje, turna smuka, snežni rafting, zimsko kolesarjenje, zimsko jahanje, romantični pohodi ob polni luni ali pohod z baklami ob Bohinjskem jezeru...